Let op! Geld lenen kost geld.
MoneyDokter

Hypotheek afsluiten?

Als u een vraag hebt die u met behulp van deze middelen niet kunt beantwoorden, kunt u onze adviseurs uw vraag voorleggen. Na het invullen van de offerte aanvraag zal een hypotheekadviseur zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Offerte aanvragen


Hypotheek Berekenen

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe woning wordt het tijd om eens te kijken naar een nieuwe hypotheek. U wilt weten hoeveel uw maximale hypotheek is? Dan kunt u van tevoren uw hypotheek berekenen om zo te kijken hoeveel hypotheek u kunt krijgen.

Berekenen


Aflossingsvrije hypotheek

Aflossingsvrije hypotheekBij een aflossingsvrije hypotheek wordt er niet afgelost op de hypothecaire lening en betaald u alleen de hypotheekrente. De aflossing vindt pas plaats bij verkoop van het onderpand. Er is hierdoor geen financiële zekerheid voor uw naasten doordat u niet aflost op de hypothecaire lening en geen vermogen opbouwt, tenzij u een overlijdensrisicoverzekering afsluit.

Het voordeel van een aflossingsvrije hypotheek zijn de lage maandlasten. U betaalt namelijk alleen de hypotheekrente. Deze rente is voor een periode van maximaal 30 jaar volledig aftrekbaar van de belasting. Bij een ongewijzigde rentestand blijven de bruto- en nettolasten gelijk gedurende de looptijd van de aflossingsvrije hypotheek.

Een aflossingsvrije hypotheek betekent dat u een levenslange hypothecaire lening aangaat, tot het moment dat u het onderpand verkoopt. Mocht u het onderpand niet verkopen, dan blijft de hoofdsom van de hypotheek bestaan.

De hypotheek is nooit hoger dan een bepaald percentage van de executiewaarde van het huis. Over het algemeen ligt dit percentage tussen 75% en 100%. In sommige gevallen bent u verplicht een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Het is vaak noodzakelijk een klein gedeelte eigen geld in te brengen om een aflossingsvrije hypotheek te kunnen krijgen. Andere hypotheekvormen worden vaak gecombineerd met een aflossingsvrije hypotheek om de maandlasten te verlagen.

Kenmerken:

  • geen vermogensopbouw
  • hypotheek zonder aflossing, alleen hypotheekrente
  • maximaal 30 jaar hypotheekrenteaftrek

Geïnteresseerd in de aflossingsvrije hypotheek?
U wilt profiteren van een lage maandlast en een maximale hypotheekrenteaftrek? Dan past de aflossingsvrije hypotheek uitstekend bij uw toekomst plannen. Vraag snel een gesprek aan met de adviseur.

Populaire Pagina's

Verstandig lenen

Veilig en verantwoord geld lenen staat bij ons hoog in het vaandel. De AFM heeft een brochure opgesteld zodat u verstandig kunt lenen. Als u meer wilt weten over lenen, lees dan de folder ‘Verstandig lenen.’

Partners