Let op! Geld lenen kost geld.
MoneyDokter

Offerte aanvragen

Anoniem en zonder verplichtingen uw eigen financiering regelen! Na het invullen van de offerte aanvraag ontvangt u binnen korte tijd een passende lening offerte. U kunt de lening aanvraag direct per post bevestigen. Via e-mail wordt u vervolgens op de hoogte worden gehouden van de status.

Offerte aanvragen


Lening Berekenen

Wanneer u geld overhoudt aan het einde van de maand, en direct over een leuk bedrag wilt beschikken dan kunt u een lening aanvragen. U kunt van tevoren uw lening berekenen om zo te kijken of u de maandelijkse lasten van de lening wel kunt missen.

Lening berekenen


Doorlopend krediet

Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een financieringsvorm bestemd voor situaties waarin u wat extra geld kunt gebruiken of voor aankopen waarbij u niet zeker weet hoeveel benodigd is. Een doorlopend krediet is dan ook bij uitstek geschikt voor een wereldreis, verbouwing of de aanleg van een nieuwe tuin. Samen met de adviseur spreekt u de kredietlimiet af - het maximale bedrag dat op enig moment kan worden geleend. Deze kredietlimiet wordt vooraf in de leenovereenkomst vastgesteld.

Looptijd
Bij een doorlopend krediet kunt u tijdens de gehele looptijd geld opnemen tot aan het afgesproken maximale leenbedrag, de kredietlimiet. Van tevoren is er geen periode vastgesteld waarbinnen het doorlopend krediet moet worden terugbetaald. Hierdoor verandert steeds de variabele looptijd doordat het contant mogelijk is op te nemen en af te lossen op het krediet.

Rente
Wanneer u gebruik maakt van het krediet bent u verplicht maandelijks rente te betalen. U betaalt echter alleen rente over het uitstaande saldo van het krediet. De hoogte van de rente is bij een doorlopend krediet niet vooraf vastgesteld maar is afhankelijk van de ontwikkelingen op de geldmarkt. Als er een wijziging van de rente op de geldmarkt plaatsvindt verandert het termijnbedrag evenals de looptijd van het doorlopend krediet. Het kan ook zijn dat het termijnbedrag gelijk blijft maar de verhouding rente en terugbetaling veranderd.

Aflossing
Bij een doorlopend krediet kunt u tijdens de gehele looptijd boetevrije geld aflossen. Wanneer u op het doorlopend krediet blijft aflossen is het steeds mogelijk geld op te nemen wanneer u dat wil. Om te voorkomen dat u altijd aan vast blijft zitten aan het doorlopend krediet moet u ervoor zorgen dat er op tijd wordt afgelost. Op het moment dat u geld hebt opgenomen van het krediet bent u dus verplicht iedere maand te betalen. Door op tijd af te lossen voorkomt u problemen en houdt u de mogelijkheid om op momenten waarop het echt nodig is geld op te nemen, wat het doel is van het doorlopend krediet.

Kort samengevat: u kunt continu opnemen en aflossen tot de kredietlimiet. Pas op het moment wanneer u geld opneemt, wordt er maandelijks een vast bedrag van uw bankrekening afgeschreven. Bij een doorlopend krediet is er altijd de mogelijkheid om vervroegd af te lossen zonder extra of verborgen kosten.

Geïnteresseerd in een doorlopend krediet?
U kunt wel wat extra geld gebruiken? Profiteer van de voordelen en vraag gratis en vrijblijvend een offerte voor een doorlopend krediet aan.

Populaire Pagina's

Verstandig lenen

Veilig en verantwoord geld lenen staat bij ons hoog in het vaandel. De AFM heeft een brochure opgesteld zodat u verstandig kunt lenen. Als u meer wilt weten over lenen, lees dan de folder ‘Verstandig lenen.’

Partners