Let op! Geld lenen kost geld.
MoneyDokter

Geld lenen

Wanneer u geld overhoudt aan het einde van de maand, en direct over een leuk bedrag wilt beschikken dan kunt u geld lenen. U kunt van tevoren uw lening laten berekenen om zo te kijken of u de maandelijkse lasten van de lening wel kunt missen.

Leningen

De gemakkelijkste vormen van geld lenen zijn vaak ook de duurste. Denk aan een postorderkrediet, een creditcard of rood staan op de bankrekening. Lees snel meer over de verschillende soorten leningen.

Offerte aanvragen

Anoniem en zonder verplichtingen uw eigen financiering regelen! Na het invullen van de offerte aanvraag ontvangt u binnen korte tijd een passende lening offerte. U kunt de lening aanvraag direct per post bevestigen. Via e-mail wordt u vervolgens op de hoogte worden gehouden van de status.

Offerte aanvragen

Voordelen

Ontdek de voordelen van online geld lenen door gratis en vrijblijvend een offerte aan te vragen.

  • Snel: u bent binnen 5 minuten klaar waarna uw offerte wordt opgestuurd.
  • Veilig: uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.
  • Voordelig: de offerte met de laagste kosten wordt voor u samengesteld.

Verstandig Geld Lenen

Lenen Goedkoop en snel geld lenen? U kent vast wel die reclames over geld lenen, en hoe makkelijk het is. Toch kan geld lenen voor problemen zorgen en raken steeds meer mensen in de schulden. Iedereen leent gemakkelijker en legt minder geld opzij voor onverwachte uitgaven. Wat betreft lenen is het belangrijk goed voorbereid te zijn. Zorg dat je geen nutteloos risico loopt en bekijk eerst deze tips.

Bekijk hoeveel je maandelijks kunt missen
Als je geld leent moet je voor een langere periode rente en aflossing betalen. Ben je in staat elke maand de aflossing en rente zonder problemen te betalen? Is dit niet het geval, dan is lenen niet verstandig.

Bepaal hoe lang het product waar je geld voor leent meegaat
Hoe langer de aflossingsperiode, hoe minder de maandelijkse lasten. Het is niet realistisch om een 20 jarige lening af te sluiten voor een 15 jaar oude auto. De kans is groot dat deze auto geen 20 jaar meer meegaat en dan betaalt u dus voor iets wat er niet meer is.

Vraag eerst een offerte aan
Als u eenmaal hebt besloten om geld te lenen, vraag dan eerst een offerte aan en lees deze goed door. In de offerte staan de belangrijkste voorwaarden van de lening op een rij.

Bezint eer ge begint
Lenen betekent dat u meer kunt kopen, maar het betekent ook dat u de lening moet terugbetalen. Denk dus goed na wat een lening voor uw maandelijkse lasten betekent en houdt ook rekening met onverwachte tegenslagen in het leven. Er kan bijvoorbeeld iets gebeuren waardoor u in de WW terecht komt. Denk dus goed na over onverwachte veranderingen in de toekomst.

Denk goed na over de stijging van de lasten
Met een geldlening nemen de maandelijkse lasten toe. De aflossing van een geldlening is een vaste last: houdt hierbij rekening met je uitgaven.

Neem gerust de tijd om u te oriënteren op de verschillende soorten leningen en laat u eventueel adviseren welke lening het beste bij uw persoonlijke situatie past. Een lening is in principe verantwoord als u de maandlasten kunt betalen en daarnaast nog voldoende geld opzij kunt leggen voor andere grote uitgaven. Let ook goed op de voorwaarden zoals de overlijdensrisicoverzekering want voor u het weet zit u jarenlang vastgeketend aan een te dure lening.

Populaire Pagina's

Verstandig lenen

Veilig en verantwoord geld lenen staat bij ons hoog in het vaandel. De AFM heeft een brochure opgesteld zodat u verstandig kunt lenen. Als u meer wilt weten over lenen, lees dan de folder ‘Verstandig lenen.’

Partners