Let op! Geld lenen kost geld.
MoneyDokter

Hypotheek

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe woning wordt het tijd om eens te kijken naar een nieuwe hypotheek.
U wilt weten hoeveel uw maximale hypotheek is? Dan kunt u van tevoren uw hypotheek laten berekenen om zo te kijken hoeveel hypotheek u kunt krijgen.

Hypotheekvormen

Welke hypotheekvorm past het beste bij uw persoonlijke situatie? Er zijn meerdere vormen mogelijk maar veel zijn afgeleid van enkele bekende hypotheekvormen zoals de lineaire hypotheek, de aflossingsvrije hypotheek of de beleggingshypotheek. Lees meer over de hypotheekvormen.

Hypotheek afsluiten?

Als u een vraag hebt die u met behulp van deze middelen niet kunt beantwoorden, kunt u onze adviseurs uw vraag voorleggen. Na het invullen van de offerte aanvraag zal een hypotheekadviseur zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Offerte aanvragen


Voordelen

Ontdek de voordelen van online een hypotheek aanvragen door gratis en vrijblijvend een offerte aan te vragen.

  • Snel: u bent binnen 1 minuut klaar met het invullen van het formulier.
  • Veilig: uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.
  • Voordelig: de offerte met de laagste kosten wordt voor u samengesteld.

Tips Bij Afsluiten Hypotheek

Hypotheek Een hypotheek afsluiten is een belangrijke stap waar heel wat bij komt kijken. Hoe graag u ook in de woning van uw dromen zou willen wonen, uw hypotheek mag geen last worden die alle overige zaken in het leven onmogelijk maakt. Maar waar moet u op letten voordat u een hypotheek gaat afsluiten? Wat betreft een hypotheek afsluiten is het cruciaal goed voorbereid te zijn. Loop geen overbodig risico en bekijk eerst deze tips.

Laat u adviseren door een erkend hypotheekadviseur
De erkenning van de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs (SEH) is een goedkeuringslabel voor hypotheekadviseurs. De hypotheekadviseurs die dit label mogen voeren, hebben aan de SEH laten zien dat zij deskundig zijn in het geven van hypotheekadvies. Wanneer een erkend adviseur u adviseert, mag u erop rekenen dat deze zijn of haar vak verstaat.

Informeer of u in aanmerking komt voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt uitgereikt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Met de NHG staat het Waarborgfonds garant voor de aflossing van het geleende bedrag aan de hypotheekverschaffer in bepaalde situaties. Wanneer u in aanmerking komt voor de NHG dan kunt u een lagere hypotheekrente krijgen.

Neem een passende rentevastperiode
U kiest bij het sluiten van een hypotheek niet alleen de vorm van aflossen, maar ook de rentevastperiode. Voor deze periode is de door u te betalen hypotheekrente vastgesteld. Hoe langer de rentevastperiode, hoe hoger het hypotheekrentepercentage. Het is verstandig om voor een korte rentevastperiode, oftewel een variabele rente, te kiezen als de rente gaat dalen of gelijk blijft en voor een langere rentevastperiode als de rente gaat stijgen.

Houdt rekening met de toekomst
Het kan belangrijk zijn, dat u bijvoorbeeld in de toekomst weer voordelig een bedrag bij kan lenen voor een verbouwing. Het kan ook belangrijk zijn om te weten of u de hypotheek mee kan nemen in het geval van een verhuizing. Deze ontwikkelingen in de toekomst moeten terugkomen in het advies van de hypotheekadviseur.

Een hypotheek aanvragen is geen dagelijkse bezigheid dus daar kunt u beter de tijd voor nemen en u goed laten adviseren. Om een goed advies te ontvangen van de adviseur is het van belang dat u zelf een goed overzicht heeft van uw persoonlijke financiële situatie, nu en in de toekomst. De adviseur kan u dan een aantal mogelijkheden aanbieden gericht op uw situatie en u zo op een professionele wijze bijstaan bij het afsluiten van uw hypotheek.

Populaire Pagina's

Verstandig lenen

Veilig en verantwoord geld lenen staat bij ons hoog in het vaandel. De AFM heeft een brochure opgesteld zodat u verstandig kunt lenen. Als u meer wilt weten over lenen, lees dan de folder ‘Verstandig lenen.’

Partners