Let op! Geld lenen kost geld.
MoneyDokter

Hypotheek afsluiten?

Als u een vraag hebt die u met behulp van deze middelen niet kunt beantwoorden, kunt u onze adviseurs uw vraag voorleggen. Na het invullen van de offerte aanvraag zal een hypotheekadviseur zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Offerte aanvragen


Hypotheek Berekenen

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe woning wordt het tijd om eens te kijken naar een nieuwe hypotheek. U wilt weten hoeveel uw maximale hypotheek is? Dan kunt u van tevoren uw hypotheek berekenen om zo te kijken hoeveel hypotheek u kunt krijgen.

Berekenen


Lineaire Hypotheek

Lineaire HypotheekBij een lineaire hypotheek wordt de hypothecaire lening gelijkmatig afgelost, per maand een gelijk bedrag. Het gaat hier om een maandelijkse aflossing van een gelijk bedrag en een aflopende rentelast naarmate het restant schuld minder wordt.

De lineaire hypotheek is dan ook uitermate geschikt voor mensen die de maandlast willen zien afnemen. Dat betekent dat u steeds minder van de belasting mag aftrekken wat fiscaal niet aantrekkelijk is. Al met al is het een uitstekende hypotheekvorm als u een goed inkomen heeft en verwacht over enkele jaren minder te gaan werken.

Doordat u maandelijks een vast bedrag aflost wordt uw schuld iedere maand snel kleiner in vergelijking met de annuïteiten hypotheek. Met een lineaire hypotheek bent u goedkoopst uit van alle hypotheken, per saldo betaalt u het minst aan het eind van de looptijd.

Kenmerken:

  • hoge lasten die later minder worden
  • iedere maand een vast bedrag aan aflossing
  • door aflossing dalen de rentelasten en dus ook de eventuele renteaftrek

Geïnteresseerd in de lineaire hypotheek?
U heeft een goed inkomen en u verwacht over enkele jaren minder te gaan werken? Dan past de lineaire hypotheek uitstekend bij uw toekomst plannen. Vraag een gesprek aan met de adviseur.

Populaire Pagina's

Verstandig lenen

Veilig en verantwoord geld lenen staat bij ons hoog in het vaandel. De AFM heeft een brochure opgesteld zodat u verstandig kunt lenen. Als u meer wilt weten over lenen, lees dan de folder ‘Verstandig lenen.’

Partners